Naam: Mr.Mathieu Wakim,(1963), oprichter en partner van Allied Advocaten
Studie: Rechten, Universiteit van Utrecht, 1991
Specialisatie: Arbeidsrecht, Contractenrecht en Ambtenarenrecht
Lid van: Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) 

Sinds 1998 houdt Mathieu Wakim zich vrijwel uitsluitend bezig met het arbeids- en contractenrecht en het ambtenarenrecht. Hij heeft een brede praktijk waarin hij bedrijven, bestuurders, statutair directeuren en particulieren adviseert ten aanzien van reorganisaties, uiteenlopende arbeidsrechtelijke geschillen en/of contractuele zaken. Hij doceert bij de Nederlandse Orde van Advocaten en is mediator en lid van de Orde van Advocaten. In het recente verleden deed Mathieu Wakim een aantal zaken die een sterke publicitaire uitstraling hadden en sindsdien wordt hij regelmatig gevraagd zijn mening over specifieke onderwerpen van het arbeidsrecht te geven in radio- en  televisieprogramma’s.

De eerste jaren van zijn carrière  heeft Mathieu Wakim zich in het bijzonder toegelegd op de algemene rechtspraktijk met een duidelijk accent op het strafrecht. Hij trad succesvol op in een aantal belangrijke strafzaken, die veel publiciteit trokken. Op verzoek van een internationaal opererend advocatenkantoor werkte hij vanaf 1995 een aantal jaren op de Nederlandse Antillen ( Sint Maarten), waar hij zich naast de behandeling van enkele geruchtmakende strafzaken verder verdiepte in het arbeids- en ambtenarenrecht. In 2004 vestigde hij zich als zelfstandig advocaat waarmee hij de basis legde voor Allied Advocaten.

Mathieu Wakim is een liefhebber van oldtimers, rijdt graag motor en doet als hardloper regelmatig mee aan de Dam tot Dam loop en andere sportieve uitdagingen.

CONTACTGEGEVENS VESTIGING HUIS TER HEIDE
Amersfoortseweg 43
3712 AB HUIS TER HEIDE
Postbus 308
3700 AH ZEIST
Tel  030 – 7210 210
Fax 030 – 7210 211
Mobiel: 06 - 205 88 9 66
Email: mwakim@alliedadvocaten.nl